Buenos Aires
Holachicos!
Omdat we inmiddels Buenos Aires al weer een paar dagen achter ons hebben gelaten, wordt het even tijd om onze belevenissen aldaar met jullie te delen...
In de hoofdstad van Argentinie hebben we dus de afgelopen kerst en oud en nieuw - dagen gevierd. Dat was best vreemd in onze korte broek, onder het genot van een koud biertje en een bbq op het dak van het hostel. Desalniettemin hebben we een goed uiteinde gehad met mensen overal van daan (Peru, Argentinie, Bolivia, Columbia...en ons zelf uit het o zo mooie Holland). We hebben onze families en vrienden wel gemist die dagen, toch vreemd om dan geen bekenden om je heen te hebben. Maar....lang leve de uitvinding van skype en webcams.... met kerst hebben we de knollechies uitgebreid gesproken en gezien :), helaas konden we niet meegenieten van de beroemde `vetpotten van Haerst`. En de NLse oud en nieuw hebben we op dezelfde manier met de `vossius` meegemaakt. We konden door de vertraging van internet net niet de champagne kurk zien vliegen, wel zagen we na een paar seconden opeens Lennard huilen...ai!Leukwaren deze contacten, we hebben er enorm van genoten!!
Oud en nieuw hebben we dus met een bbq op het dak van het hostel aldaar gevierd. Het was een gezellig feestje. We zijn na twaalven nog even de straat op gegaan en naar het plein `plaza de Congreso` gelopen in de hoop spectaculair vuurwerk te kunnen aanschouwen...maar helaas. Daar zijn ze niet zo´n ster in hier! Wel veel irritante knalerwtjes tegengekomen...
Goed de rest van de dagen. Na een paar dagen Buenos Aires in volle rust te hebben meegemaakt (met kerst en het eerste weekend) kwamen we op maandag tot de ontdekking hoe Buenos Aires echt is: druk, vol, veel verkeer, overal winkeltjes, demonstraties, gezelligheid, mooie gebouwen, leuke cafeetjes...enz enz. We hebben die week veel gelopen door de stad, soms vinden we het jammer dat we geen km-teller bij ons hebben want we hebben inmiddels heel wat afgelegd op onze voetjes.
Op de 50ste dag na ons vertrek zijn ook wij een beetje bestolen (2 dagen nadat Marlon van zijn backpack werd bestolen). We kochten even wat drinken en fruit in een klein supermarktje... toen we naar buiten liepen kwamen we tot de ontdekking dat het voorvakje van onze rugzak open stond. ´Heb jij er net wat uitgepakt?´, `nee, jij?`, `nee`, `verdorie, wie o wie...`.... Ze hebben enkel onze random reader (voor internetbankieren) en een uber chill reiswekkertje kunnen bemachtigen. Maar toch, het voelt gewoon vervelend als anderen aan je spullen komen.
We zijn in verschillende wijken van Buenos Aires geweest. San Telmo: een hippe artistieke wijk, met een leuk pleintje waar we van de `straat tango` konden genieten. En een paar dagen later zijn we er nog eens geweest om een enorme antiek markt te bezoeken ( Bart en Syl: als jullie daar gelopen hadden stond jullie huis nu vol... als wij een huis haden gehad die ook...hihi). La Boca: een wijkje die bekend staat om een paar straatjes waarin ze de huisjes allemaal een kleurtje hebben gegeven. Op zich leuk om even door heen te lopen, maar na een half uur hadden we het daar wel gezien, ze zijn daar enorm gefocust op toeristen en je word bijna bij elk terras op een stoel getrokken om daar te eten, nou daar zorgen we zelf wel voor! We zijn nog door gelopen naar het het stadion van CA Boca Juniors gelopen en zijn daar ingeweest. Hier heeft Maradonna zijn eerste wedstrijd gespeelt. Het was leuk om eens in een heus stadion te kijken. Recoletta: dit is zo´n beetje de hipste wijk van BA. Grote luxe huizen, en netjes. Ook heb je hier een voor BA bekende begraafplaats `Cemetery of the Recoletta`, waar onder andere Evita ook gegraven ligt. Het is er even wat anders dan in NL, ze hebben hier heuze huisjes-paleisjes-tempels gebouwd waarin de overledenen worden begraven. Het lijkt bijna alsof je door een dorpje loopt. Ook heb je in deze wijk een kunstwerk `Flora Genaralis` een enorme rvs-alluminum bloem die overdag open is en savonds dicht gaat. Wel een mooi hip ding. Palermo: Hier zijn we maar kort geweest, je kunt hier lekker eten e.d. maar wij hebben zuunig aan gedaan en onze eigen broodjes genuttigd ;)! En en en en.... we zijn naar de opening van Dakar 2010 geweest, dat was leuk om even rond te lopen en het sfeertje te proeven van dat evenement! Allemaal nummerborden uit NL, bijzonder dat je van die dingen blij kunt worden en ze zelfs op de foto zet! Je kon helaas niet zo dicht bij komen dat we onze NLse deelnemers even aan konden spreken. Wel gaaf om alle voertuigen te zien!
In de dagen dat we in Buenos Aires waren hebben we ook nog vliegtickets geboekt. En wel van Quito-Equador naar Mumbai-India. We hielden al een tijdje de prijzen in de gaten van verschillende vluchten en aangezien deze vlucht 1000euro perpersoon goedkoper was dan een maand geleden, grepen we nu onze kans!We vertrekken op 7 mei en komen op 13 mei aan in Mumbai. We reizen via Houston en New York, in New York kunnen we zonder extrakosten een paar dagen blijven, dus het leek ons idioot om dat niet te doen....Als we toch in New York zijn kunnen we het net zo goed even gaan bekijken!
Inmiddels zijn we in het westen van Argentinie, we zijn met een busreis van 22uur vanuit BA naar San Carlos de Bariloche gereden. Op het moment zitten we even een paar dagen in een stadje 2 uur zuidelijker in El Bolson. Het is in deze regio prachtig, je kunt het een beetje vergelijken met Zwitserland/Oostenrijk! Het is ook een stuk kouder opeens (ai...we stapten uit de bus met een kortebroek en tshirt...zo pardoes in 5graden Celsius). We gaan hier lekker genieten van de bergen, tochtjes, mooie meren, mooie uitzichten en gewoon even heerlijke natuur!
Vlak voor bovenstaande busreis kregen we slecht nieuws uit Nederland, dat het woonhuis in Haerst, van Berts ouders, is afgebrand. Hier zijn we erg van geschrokken en hebben erg getwijfeld over terug naar Nederland te gaan. Inmiddels hebben we na veel te hebben gepraat met elkaar en anderen besloten om toch door te reizen. Maar het is niet fijn om zulke situaties op zo´n afstand te zitten.
Voor volgende week vrijdag, de 15e van januari, hebben we Ruta 40 op het program staan... een bekende route hier in Argentinie, die je eigenlijk gereden mòet hebben! Een weg door totale leegten over bijna alleen maar gravel/zand wegen en met veel zicht op het Andesgebergte. Een reis van twee dagen vanuit Bariloche naar het zuiden,naar El Chalten. Vandaaruit reizen we door naar het zuiden, naar Ushuaia.
Tot de volgende keer maar weer!!! Liefs van Bert en Nel
Mooie verhalen mensen!!!
Maar ook slecht nieuws he! Poeh! Hopelijk is er nog wat bespaard gebleven....
Probeer nog te genieten van jullie reizen!
Hier alles prima! We vermaken ons prima in de voorbereidingen voor ons huwelijk! hihi.. helemaal leuk!
Tot mails! We missen jullie hoor zo langzamerhand! Ik wil weer schaatsen en gezellige dingen doen Nel!! mimijmmimimimiimi...
Heel veel Liefs van Tien en Herwich
Lennard drinkt de rest van z'n leven geen drup meer, nu hij de gevaren van drank kent..!
(de kurk plopte eerst tegen het plavond, daarna pas op Lennards koppie. De vaart was er dus wel uit hoor, lieve mensen van de kinderbescherming)
Bert, spectaculaire video! Daarnaast plaats ik Finkers op de ranglijst ook mijlenver boven student Guus.
Oepsie! Ik bedoel natuurlijk plafond.
Met de f van Finkers :)
Nel, wij houden het bij onze Guus he! Groots! (Met een zachte G)
he broeder en zuster!
mooie verhalen! mooie wereld! quito ecuador... dat is bekend voor peter en mij, dat is leuk! om dat jullie daar straks ook op de foto te zien. al snap ik niet helemaal hoe jullie waar langs gaan, en hoeveel tijd er tussen welke busreizen zitten.... maar, dat geeft niet! we zullen een nieuwe wereldkaart moeten uitprinten voor in huize hearst, die is niet meer geloof ik...
nou geniet het baie!
alle liefs!
reis met God aan je zijde!
mag ik binnenkort een foto zien van de mooie muts?
enne, anke:
wat een enge verhalen over kurken op kinderhoofdjes?
misschien wil je me daar morgen meer over vertellen bij de koffie?
Jullie zullen deze reactie misschien pas aan het eind van jullie Ruta 40 lezen. hopelijk was er roch wat te beleen op die vlaktes. In ieder geval verwacht een aantal foto's van vergezichten ;p
Goed goan
Ik werd getipt door tante De, dat jullie op wereldreis zijn! Vrij snel jullie website gevonden en leuk om die verhalen te lezen en foto's te zien. Zeker omdat wij mei 2009 ook in Brazilie zijn geweest, is het extra bijzonder! Zo te lezen gaan jullie goed, geniet vooral niet met mate. Cheers!
Ik had een beetje achterstand op gelopen met het lezen van de verhalen en het bewonderen van de foto's. Daarom op een oer Hollandse zaterdag avond eens lekker achter de computer gedoken met een warme beker chocomel!
Inmiddels is het ruim een uur later en heb ik aardig vierkante ogen gekregen! Wat een lange verhalen! Maar wat leuk om te lezen. Wanneer ik het lees heb ik het gevoel het zelf te hebben meegemaakt. De manier waarop jullie de verhalen schrijven is erg boeiend!
Met mij gaat alles goed. Nog steeds in Nijmegen… net een drukke periode van school gehad, maar nu heerlijk een weekje vakantie. Helaas voor mij geen werk op de Ringlaan aankomende week, maar ondanks dat toch al weer een overvolle agenda!
Heel veel mooie ervaringen nog gewenst en ik heb me voorgenomen om de verhalen beter bij te houden! Dat scheelt me vierkante ogen;) haha…
Groetjes van Mirjam