Rio de Janeiro
Ola!
jippieee!!! weer een verhaal van ons! Of... voelt dat niet zo? Mm we zitten even te denken waar we moeten beginnen. Dus we doen maar gewoon vanaf het begin...
De vlucht vanuit BA - Argentinia naar RJ - Brasil. Die was ronduit slecht, beroerd, niet om naar huis te schrijven (wat we nu dus toch doen :s). Veel luchtzakkingen maakte het dat we niet helemaal lekker in ons vel deze laatste vliegtrip zijn doorgekomen! Gelukkig niet al te veel vertraging, en rond een uur of 22u savonds kwamen we aan in ons hostel Tupiniquim. Een leuk gezellig chill hostel in een redelijke buurt van Rio.
Zaterdag begonnen we met een lekkere wandeling langs wat beaches (die van Botafogo en Flamengo) lekker een tijdje in een park gehangen. Eerste kokosnoten leeg gedronken...jum! ' Is this real?' .... we beginnen het een beetje te beseffen! Het is heerlijk warm, 35graden
Zondag op maandagnacht regent het zo hard, dat het dak het niet meer zo goed houd en we wakker worden van wat druppels op onze hoofden...dan het bed maar wat naar achteren schuiven! Daarna weer heerlijk geslapen! Maandag gaan we naar Ilha da Paquetta! Een eilandje op een uur varen vanuit Rio. Dit kregen we als tip van onze hosteleigenaar! Een goeie tip kunnen we zeggen! Hij staat niet in de Footprint, en dus....weinig toerisme! Heerlijk! We zoeken de haven en komen een ruim uur later aan op het eiland. Het eerste wat we zien is de gave taxi's....paard en wagen! H'a! Ze omschrijven dit eiland een beetje als ' Rio van vroeger...waar de tijd heeft stilgestaan!' We lopen weer uren over het eiland, door stille zandwegen, parken, stranden! Het kan niet op! Wat relaxed! Eind van de middag varen we weer terug! We hebben genoten van de rust deze dag, met dat we weer voet aan wal zetten is het weer enorm druk om ons heen!
Dinsdag trekken we downtown in (het centrum van Rio). We hebben er te veel van verwacht want het valt een beetje boel tegen! Enorme chaos, druk, hectisch, en ronduit smerig! We lopen er 2 uur rond (wat wel lijkt als 6 uur...) en vluchten tussendoor een oude kerk in....waar het h'e'erlijk rustig is! Op de terug weg naar de metro vinden we de Catedral Metropolitana, gebouwd in 1976, behoorlijk nieuw dus. Hij is niet bijzonder prachtig, maar toch wel uniek in zijn soort

Woensdag...toen zijn we naar het beeld 'Cristo Redentor' op de Corcovado berg geweest. Het is dat we dit graag wilden voor in iedergeval het uitzicht...maar mennn wat een toeristen! Logisch, maar toch! Niet ons ding! We sluiten onze ogen en oren en gaan mooi met de meute mee naar boven! De moeite waard! Gaaf om zo Rio te zien, bekende plekjes al te spotten! En het beeld is ook inmens, al moeten we eerlijk zeggen dat we dachten dat ie van dichtbij n'og groter zou zijn! Het is wel bijzonder om van uit elk plekje in Rio, waar je ook bent dit beeld te zien. God is overal....
's Middags gaan we vol goede moet naar het Hoofd busstation om een busticket te regelen voor onze vertrek uit Rio. Dit lukt allemaal prima....tot de terugweg! Rond 16u zijn we in de bus gestapt, rond 20u waren we terug in het hostel! Stamp stamp stamp vol die stad! Overal bussen, overal taxies, overal mensen! Geen leuke reis! Maar toch blij dat we die ticket vast op zak hebben!
Vandaag, donderdag, hebben we heerlijk onze tassen ingepakt met strandspul en zijn we met de metro naar Ipanama beach gegaan. We hebben gezien dat het vandaag 39graden is. Gezwommen dat we hebben! Wauw wat een golven! Heerlijk! Da's nog es wat anders dan de noordzee....die Atlantic Ocean! Genoten dus! Vanmiddag hebben we nog een pakketje op de bus gedaan naar Nederland, even wat kilo's lozen voordat we verder reizen!
Al met al dus behoorlijk wat gedaan afgelopen week! Veel gezien en meegemaakt! We genieten veel over het algemeen
Misschien zijn jullie nog nieuwschierig naar onze vervolgeplannen?...komt ie! We hebben van de week besloten niet naar Midden Amerika te gaan. In verband met de kosten en omdat we toch wel erg graag wat meer tijd in Azie willen hebben! We willen de komende weken eerst het zuiden van Brazilie bereizen. Voor degenen die ons volgen op de kaart: We reizen vrijdag naar Belo Horizonte, van daaruitop en neer naarOuro Preto. Vervolgens weer vanuit Belo Horizonte naarBrasilia (hoofdstad van Brazilie), vervolgens naar Campo Grande - Pantanal! Vandaar uit naar de Iquazu Falls en vervolgens naar Curitiba en misschien Carambei. Vandaar uit willen we naar het zuiden trekken. Het noorden van Brazilie willen we vanuit Bolivia/Equador doen en dan vanuit Rio of een andere plaats naar Azie vliegen.
Zo dat zijn onze plannen nu een beeetje! Neem het ons niet kwalijk als dit hier en daar wijzigt!
Lieve mensen dit is het weer van nu! Ga vooral door met berichtjes sturen van het o zo stormachtige Nederland!
Groetjes!!!
mooi zo
Klinkt goed! Beetje wennen hier en daar, maar verder loop alles gesmeerd zo te horen.
oeiajaj! mooie verhalen! dit belooft wat als we een jaar lang elke dag beschreven krijgen! op die manier reizen we echt met jullie mee!
mooie verhalen! mooi weer, lekkende daken! wat wil je nog meer? keep on going globe trotters!
Mmm lekker hoor die 39 graden en dan met je billen in 't zand!!! Jullie gaan heel erg bruin worden.
leuk verhaal, 'k begon het al een beetje stil worden :)
Goede reis! (hmm, wij hebben nu bijna weekend...)
Soa o divertimento!
poehee...wat een andere wereld lijkt het als je dit verhaal leest (bergen, 35C, strand, 4uur over een busreis binnen de stad) maar succes met de trip naar jullie volgende bestemming. En tot de volgende verhalen
De storms is weer gaan liggen, het zonnetje schijnt,
en buiten blaas ik wolkjes in de lucht ;) brrr
Wat een andere wereld hè?
Ik wacht op de foto's van jullie als 'kleine' blonde negertjes :)
have a save journey!
Koop een fiets!
os sons ciumentos
Toch leuk om te horen dat Carambei nog op het verlang lijste staat.
We wensen jullie beide nog prettige dagen, maar denk er om dat je wel kunt smelten met dit heete weer het is hier 33 graden zonder wind.
Groetjes
Albert
Leuk om mee te kunnen lezen! Zal google maps dr eens bij openen:) Good luck! XF
Lachen,
doe ze de groeten daar van mij. Vergeet niet naar ponte de sucre te gaan, met zonsondergang minstens net zo mooi als Jesus Christo!
Hoi hoi!
Mooi dat jullie naar Foz d'Igazu gaan! Let op: aan deArgentijnse kant is het nog mooier dan aan de Braziliaanse! Je kunt er per toeristenbus komen.
Curitiba is een prachtige stad! Vergeet niet daar een toeristische treinreis (dagtocht) te maken: schitterend!
Mooi dat Carambeí ook op het lijstje staat! Op 5 december trouwt Audrey Fokkens - kun je op bijzondere wijze Sinterklaas vieren!
Dien
DAg-dag ! schitterend wat jullie zien en ondernemen !
Curituba !! die plaats ken ik al vanaf 1968 ! de ds. en zijn vrouw ging vanuit Vlissingen ! daar naar toe voor evangelisatie.!heb er nog brieven naar toe gestuurd....!
Ga het bewonderen en leg het vast !
groet en lfs pp-mm
Heej Bert en Nelleke!
Wat gaaf! Jullie zijn echt volop begonnen met júllie reis! En dan ook nog in het oh zo mooie Brasil! Hoe was het in Belo Horizonte? Ben benieuwd naar jullie belevingen in alle andere stadjes en gebieden van het zuiden van Brasil, zijn wij ook allemaal geweest, dus zal heel herkenbaar zijn!
Mooi dat jullie veilig uit Rio zijn gekomen ;)
Heel erg veel plezier en geniet van alles en van elkaar!
Ondertussen kabbelt het leventje hier wel voort, niet veel bijzonders dus! Geniet!
Liefs Jolien
Hallo Nelleke en Bert
Goed om te lezen dat jullie het geweldig naar jullie zin hebben. het is hier guur echt sinterklaasweer, met speculaas en warme chocolademelk. Met Joris gaat het prima het is voor hem ook het ene feestje na het andere. Eerst zijn verjaardag en nu dus sint-tijd . Van zijn verjaardag heeft hij geweldig genoten . Het gaat goed op de groep, hij moet natuurlijk wel weer even wennen aan de 2 nieuwe personeelsleden maar het zijn leuke meiden.
Piet en ik wensen jullie een fijne reis en geniet
pt .....
echt wel
pada chiono chaquita bironso
salamat betul
Als wij in India op een terrasje zitten, lopen jullie ons dan ook voorbij? ;) :p
Liefs vanuit Ghana!!
Heeee, ik had bij onze reactie nog iets bijgezet! Er moet bij staan: "Zie dinsdag."
Hi!
Ik heb op google een foto opgezocht van zonsopgang bij salar de uyuni. Echt zoooooooooo mooi!