Bert en Nelleke zijn 't bolletje aan 't verkennen...

Laatste week voor vertrek ...

Hola! Oi!

Nog maar 9 dagen te gaan en dan vliegen we op 9 november rond 9.15u vanuit Eindhoven naar Madrid. En niet alleen om daar zomaar leuk een paar daagjes een gave Europese stad te gaan bekijken en vervolgens weer terug naar NL te vliegen… Nee. Op 13 november rond 01.00u reizen we verder naar Rio de Janeiro, Brazil.

Bizar! Onwerkelijk! Fantastisch! Onbekend!

De afgelopen 3 maanden hebben we niet stil gezeten. Veel gewerkt, veel uitgezocht, veel geregeld, veel gekocht. En tussendoor een heftige week omdat Bert zijn broer ernstig ziek was. Met hem gaat het wonder boven wonder bijzonder goed weer. Wat is onze God machtig, Hij heeft echt laten zien dat hij Liefde is en geeft!! Ons vertrek leek daardoor even erg onbelangrijk en ver weg. Inmiddels is het allemaal weer echte realiteit geworden, het duurde wel even voordat we weer enthousiast werden. Het afscheid lijkt ons nu wel wat pittiger. Maar … wauw wat is het gaaf dat we deze kans en mogelijkheid krijgen! Wat is het gaaf dat we dit samen met zn tweetjes mogen gaan meemaken! Wat is het gaaf dat God óveral ter wereld is. Hij verliest niemand uit het oog, ons niet, en jullie hier niet! Fantastisch toch om met die zekerheid afscheid te mogen nemen?! Het garandeert niet dat er hier en daar geen traantjes zullen rollen … haha …

Om maar even door te borduren op ons vorige reisverhaal:

Inmiddels hebben we alle nodige vaccinaties in onze lijfjes! Hier en daar wat armspierklachtjes gehad, maar verder geen gekke dingen. Dan de Lariam (malariaprofylaxe) brrr, dat is minder goed bevallen. Heuze troep! Dus afgelopen week nog weer met de huisarts in allerijl uitgezocht wat we dan moesten slikken. Heel wat lastiger dan die simpele Lariam pil, die zouden we maar 1x in de week hoeven te slikken. Nu moeten we dagelijks slikken, de ene periode Malarone (1x dd) de andere periode Paludrine (2x dd), afhankelijk van waar we zijn. Met als gevolg dat we dus héél wat meer pillen nodig hebben, verre van ideaal als je gaat backpacken. Maar goed voor alles is een oplossing … We laten halverwege het één en ander opsturen uit Nederland (of langsbrengen, haha, wie o wie bied zich aan?) in de hoop dat het bij ons terecht komt

!

Afgelopen week heeft Nel voor het laatst gewerkt op haar werkplek. Het voelt maar raar om afscheid te moeten nemen. Op zich doe je het voor iets gaafs, maar je merkt op zulke moment wel wat je al hebt op gebouwd in zo’n korte periode. En als dan het puntje bij het paaltje komt is het tóch lastig om weg te gaan! ‘Gelukkig heb ik keien van collega’s die goed voor die bewoners blijven zorgen. Toppers zijn jullie!’

En zaterdag 31 oktober zijn we uit ons kleine éérste huisje aan de Korteweg vertrokken. Broer Bart en neef Serge en vriend Jeroen hebben ons geholpen om alles leeg te halen en naar Haerst, het huis van Berts ouders, te brengen. Super! Dank jullie wel! We hadden er niet veel moeite mee om de deur achter ons dicht te trekken. Het was geweldig dat we daar zo konden wonen de afgelopen 2,5 jaar, maar kijken ook wel er ook wel naar uit om straks echt een plekje voor ons zelf te hebben.

Nu verblijven we dus nog een ruime week bij Bert zijn ouders in huis. Heerlijk in de buurt van de meeste familie en vrienden. Echt geweldig dat dit zo kan! Dus dat word nog flink sociolizen zo deze laatste dagen! En wat gaan we verder nog allemaal doen? Natuurlijk onze tassen definitief inpakken, uitzoeken welke kleren we meenemen (en welke niet … help!), nog wat laatste vergeten spulletjes kopen. Afscheid nemen op het werk van Nel. Hier en daar een etentje

Wink
. Hier en daar een kopje koffie
Wink
. Hier en daar een beetje chillen
Wink
. Nog heerlijk ravotten in Ballorig @ Wijhe met alle neefjes en nichtjes van de Horsten, met de vader en moeder van Nel … hihaa … laat die luchtkussens en ballenbakken maar komen!

En dan … ja dan … word het zo maar vrijdag avond 6 november. AFSCHEIDSPARTY – AMERICAN STYLE @ Haerst. Voor degenen die nog twijfelen om te komen: welkom! Besef wel dat je ons voorlopig even niet kunt zien … en wij jou niet!

Beste mensen, genoeg info weer even van onze kant. Laat alsjeblieft ook af en toe wat van jullie horen. Hier op de site, of via onze mail.

Tot het volgende bericht … waarschijnlijk niet meer uit dit koude landje

Laughing
!

Adiós! Até á proxima!

We’ll keep in touch!

PS … voor details over ons afscheids-feest zie het verhaal ‘Voorbereidingen enzo…’

kr=

lariam d'r uit, maar iig wel een profylaxe. prima.
maar God geneest. ;)

Inge

de koffie staat klaar, de bank daar mogen jullie op chillen, wij zullen er zijn om te sociolizen, (hoe schrijf je dat eigenlijk), énnnn natuurlijk om voor jullie te koken!

mensjes, geniet het laatste in NL! x

Hessel en Marinka

poehee...nog meer leuke mensen die vertrekken :(
Maar het zij jullie gegund, ga onder Gods zegen en we gaan ons best doen om de 7e jullie nog een extra hart onder de riem te steken...als daar plek voor is bij backpackers ;)
liefs

Anke

Gezocht:
- spoedcursus zwaaien voor Lennard
- spoedcursus lieve schoonzusjes en zwagers uitzwaaien voor Anke
- tissues
- chocola

Michiel

O zus toch. Maar je komt wel weer terug, nietwaar?

trijn

have fun @ Ballorig...

mieneke

Een oud maar levenskrachtig gebed zal met jullie meereizen:
De Heer zij voor jullie, om je de juiste weg te wijzen,
De Heer zij achter jullie, om je in de armen te sluiten en om je te beschermen tegen gevaar,
De Heer zij onder jullie om je op te vangen wanneer je dreigt te vallen,
De Heer zij in je om je te troosten als je verdriet hebt,
De Heer zij rondom je als een beschermende muur, wanneer anderen over je heen vallen,
De Heer zij boven jullie om je te zegenen,
Zo zegene God jullie, Bert en Nelleke, vandaag, morgen en in der eeuwigheid,
Amen.

Met een liefdevolle groet en een: tot ziens, óf hier in Nederland óf in Jeruzalem.
Henk en Mieneke.

Jasper Horst

Hoil lieve zus en zwager! Morgen is het echt zo ver!!! Eindelijk de dag aangebroken waar jullie al zo lang naar hebben uitgekeken. De voorbereidingen zijn gedaan en nu gaat het dan echt beginnen. Geniet van alles om je heen; Gods schepping, de mensen, etc... We volgen jullie via e-mail en internet. Het ga jullie bijzonder goed.
groeten uit Enschede.

xander

ga maar lekker genieten Bert en Nel
ik zie jullie wel weer als ik kan lopen.
groeten ook van pappa en mamma.

Hessel

hoi hoi,

ik hoorde net via Inge dat jullie al weer goed en wel in madrid zitten, dat is erg fijn te horen, want dat betekent: Het is begonnen!
Succes met de reizen en verras ons met jullie bestemmingen

Lennard (die nog niet zo goed kan typen als Xander!)

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbaaaaaaaaaaaxxxxxxxxxxxxxxxxxvvvvvvvvvvv ssssssssss........///////////

Costijn (die met z'n gipsarm alleen de b kan raken)

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

vader knol

he he, wij zijn ook weer thuis...............
maar twas wel fijn vanmorgen.
n poot van cueer

Xander

arme costijn! ik heb erg mijn best gedaan om jouw en jouw broertje ook maar een beetje te vervangen. mamma en pappa hebben een extra kus gegeven voor jouw pappa en mamma aan ome bert en tante nel.

Oom Jan en tante Corrie

Bert en Nelleke, we hebben schandelijk vergeten jullie een hele fijne tijd toe te wensen. Maar dat kan nu ook nog wel, al is het eerste traject al afgelegd.
Wees voorzichtig en geniet van alle goede dingen die jullie hopen te beleven.
Hartelijk gegroet en wij hopen jullie te volgen op jullie web.

Dien de Haan

Hoi allebei! Hoorde vanmorgen in het nieuws dat in een groot deel van Brasil de stroom was uitgevallen, ook in Rio en Sao Paulo dus... Maar er werd aan gewerkt en in het Zuiden was er alweer licht...
Dus blijf nog maar even in Madrid, voor je je licht in Rio gaat opsteken (en/of laat schijnen)!
Zegen van God!
Groeten, Dien de Haan

Eltjo en Wilma

OOooooooohhh, jullie zijn ook onderweg!
We hebben aan jullie gedacht afgelopen week, met afscheid-nemen, en natuurlijk het grote begin!
Suxxes met de vlucht naar Z-Amerika, en geniet!
Tot snel!!!!!

Anke, die zich met dit bericht enkel en alleen tot Nel richt,

Ik voel een TANDJE!
(Bij Lennard dan he... bij mezelf is het niet zo bijzonder)

(Dit feit is voor niet-insiders volstrekt oninteressant en zal een nieuwswaarde van om en nabij de nul hebben. Maar voor Nelleke is dit heeeeeeeeeeel belangrijk om te weten. Dus Nel: exacte datum en tijd: woensdag 11 november 2009 om vijf over acht 's morgens)