Bert en Nelleke zijn 't bolletje aan 't verkennen...

Voorbereidingen enzo...

Hier dan weer een verhaal van ons, is het niet leuk voor jullie, dan is het wel leuk voor ons: om alles bij te houden wat we allemaal aan het voorbereiden zijn voor de reis! Het wakkert onze kriebels enorm aan om van alles te regelen en te lezen over de landen waar we heen gaan.

Allereerst even wat info over deze site… we hebben in de planning om met enige regelmaat onze ervaringen met jullie te delen onder ‘Verhalen’& ‘Foto’s’. Onder ‘Kaart’ kun je onze route bekijken. Als je op de punaises klikt zie je nog een kleine toelichting. Het kopje ‘Profiel’ spreekt voor zich. In de rechterkolom kun je je aanmelden en dus bericht ontvangen als we iets hebben toegevoegd. Ook staan hier een aantal links die we zelf regelmatig bezoeken.

9 november komt met rasse schreden dichterbij… dus we zijn naast ons huidige werk en onze bezigheden druk met voorbereidingen. Hieronder zomaar wat onderwerpen die onze aandacht niet ontglippen:

De route & tickets:

Hier hebben we veel over zitten brainstormen, waar willen we heen, wat is haalbaar, welke route is handig, mooi, leuk, het voordeligst… Uiteindelijk is daar uit de huidige planning van de route gekomen, zie het eerste reisverhaal ‘180 days to go’. Deze route staat echter niet vast. Tijdens onze reis houden we je middels het tabblad ‘Kaart’ op de hoogte waar we heen gaan en/of zijn geweest.

We hebben enkeltjes gekocht naar Madrid (9nov09) en naar Rio de Janeiro (11nov09). De rest van onze route plannen we tijdens het reizen zelf.

Gezondheid & vaccinaties:

Aan zo’n reis zitten hier en daar wel wat risico’s. De landen waar we door zullen reizen zijn veelal wat minder ontwikkeld dan het schone strakke en tot in alle hoekjes hygiënische Nederland. Daarom is het toch wel nodig om het één en ander aan vaccinaties te laten zetten. Door onze eerdere tripjes naar het buitenland hebben we al het één en ander op zak. In september en oktober laten we dan beide alleen nog Rabies (3 vacc.) en Buiktyfus (1 vacc.) zetten.

Het grootste deel van onze reis komen we door gebieden met Malaria-risico, dus zullen we bijna de gehele periode aan de Lariam moeten. Dit middel gaan we van te voren eerst nog even proef slikken. Er bestaat een kans dat je er niet goed tegen kan (bijwerkingen als depressiviteit, psychoses zijn niet vreemd… dus als we plots geen zin meer hebben om op reis te gaan…). Als dit het geval is kunnen we van te voren nog voor een ander middel kiezen.

Verder nemen we een basis hoeveelheid aan eerste-hulp middelen mee. Ook zijn we bezig om onze conditie een beetje op peil te brengen. We zijn allebei nooit zo’n ster geweest in sporten… dus daar moe(s)t wel het één en ander aan gebeuren. Dus voor de algehele conditie zijn we wekelijks aan het zwemmen en/of mountainbiken. En thuis zijn we met regelmaat spieroefeningen aan het doen, zodat we straks een beetje in staat zijn onze backpack te trotseren.

Info & ervaringen lezen:

Daar zijn we al zoveel uurtjes in ‘kwijt geraakt’… we lezen erg veel op de sites die op deze website onder ‘links’ staan vermeld. Verder pluizen we zo nu en dan de ‘South American Handbook’ & ‘Mexico & Central America’ van Footprint alvast door. Ervaringen van andere reizigers die nu al met regelmaat terug te vinden zijn schrijven we op om mee te nemen. Aangezien we door zoveel landen komen kunnen natuurlijk lang niet alles van te voren weten. Dus ter plekke zien we wel wat onze richtingen worden.

Van alles en nog wat:

Inmiddels is iedereen in onze omgeving op de hoogte van onze plannen. Tsjonge wat krijg je dan verschillende reacties zeg! Van het ene uiterste naar het andere. Sommige laten merken dat ze niet begrijpen waar we aan beginnen (alle zekerheden opzeggen? Niets vast zetten?...) en anderen zouden het graag ook doen maar kunnen het door veel redenen niet. En weer anderen vinden het gaaf dat we zoveel over deze dromen praten, maar het ook écht gaan waarmaken.

De huur zeggen we per 1 November op en trekken dan de laatste dagen voor vertrek nog bij Bert zijn ouders in. Daar slaan we ook onze inboedel op.

Bert heeft begin Juli zijn diploma’s opgehaald en werkt nu nog 3 maanden voor zijn vader. Nel werkt nog tot begin November door op haar huidige werk en neemt dan ontslag. Na de reis zien we wel wat onze nieuwe plek wordt.

We hebben inmiddels ook al een behoorlijke verzameling aan ‘reis spul’ wat allemaal mee moet. Tussendoor van alles aangeschaft. Hier een kleine opsomming van het e.e.a : daypacks, zaklamp, deet, medische spulletjes, reishanddoeken, klamboe, footprints, bestek, bekers, zakmes, regenhoezen, tekentang, jassen, …

…of we het allemaal gaan gebruiken is natuurlijk de vraag…J

En dan hebben we natuurlijk nog een beste reisverzekering nodig. Een behoorlijk uitzoek werk. Op het moment neigen we naar de reisverzekering van Ohra. Ook door een aantal tips die we op forums hebben gelezen.

We doen ook hard ons best om een paar woordjes Spaans te kunnen spreken. ’t Wil nog niet heel hard vlotten, maar gaat vast wel goed komen als we eenmaal Spaans móeten spreken…

Afscheid:

We genieten deze maanden dubbel op van alle gezelligheid met vrienden en familie. Met steeds in ons achterhoofd (ok…bert een béétje minder dan nel…) dat dit straks een jaar niet kan. Raar idee. Gelukkig is er hyves en sms en mail en skype en…

We willen graag voor ons vertrek nog een afscheidsparty houden: op vrijdagavond 6 november 2009 vanaf een uurtje of 20.00u @ Haerst. Iedereen is welkom! American-style: dus neem wat lekkers&bier&drank mee voor de avond. Wij zorgen voor koffie&koek&fris. Voor als je de route/locatie niet weet: mail of bel ons even!

Al met al gaan de voorbereidingen dus echt volgens planning. We zijn nog steeds dolblij dat we deze kans krijgen en kunnen aangrijpen!

God is goed!

Bert en Nel

kris

geinig hoor. jullie houden me goed op de hoogte. leuk.
maar eu, malaria preventie lariam. bert?
lichaam bedekken, deet, alcohol en vuur.
veel succes met het inpakken van het 'reis spul' in de daypack.
en als jullie nog een verhuizer zoeken...

Fokko

Leuk verhaal behalve dan de pillen en de prikken...En bel Marjan eens op in het Spaans. Zal ze leuk vinden!
In ieder geval tot 6 november

Maaike en Jeroen

Ha we blijven goed op de hoogte haha.. en ... gelukkig nog een feestje. we spreken jullie snel weer. 6 november staat in iedergeval genoteerd, want we houden wel van feestjes...

Trijn

joooow fam. Knol

thanks voor de update! Leuk leuk leuk!!!
komt almaal bekent voor... weet ook nie....
Vergeet zeker niet te genieten van komende tijd,
tussen alle plan-, regel-, druktemomenten door!
Gaat wel goed komen met jullie!

een lieve groet vanuit Rwanda
zie jullie snel, ooow en god IS goed

ruth

leuk om de updates te volgen!
komen jullie bij me op bezoek in Nepal?? :-)

Inge

dag knolletjes,
dolle voorpret, leuk dat we daarvan kunnen meegenieten!
hopelijk geen rare psychoses en toestanden door de lariam. moet natuurlijk wel gezellig worden op reis ;)
tot vanavond, enne blijven updaten! Dat is zo leuk!

Dikke kuss

Fam. Horst, Cluj

Hoi Bert en Nel,

Hola que tal? Om in Z-A rond te reizen heb je idd wel wat Spaans nodig. Helemaal gaaf dat jullie dit gaan doen! Ik dacht dat ik al ver weg zou zitten (Cluj, RO) maar jullie gaan een stukje verder weg.

Heel veel plezier gewenst en zorg natuurlijk goed voor elkaar!

P.s. Vergeet jullie NL bijbel natuurlijk niet he, Spaanse bijbels lijken me moeilijk te begrijpen :)

Johan, Eniko, David en Emily Horst

Jolien (t zusje van Inge;)

Heej Nelleke en Bert!

Jullie site even bij Inge opgevraagd, wil jullie wel volgen :) en ben stiekem ook jaloers, haha.
Ziet er goed uit, ben benieuwd hoe wat jullie mee gaan maken.. ;-)
Als je nog een leuk en goed hostel zoekt in Rioooo: Walk on the Beach in de wijk Copacabana.
Succes met de laatste voorbereidingen, voor je t weet is het echt zover! Wiehoe!

Groetjes Jolien

Anke

Hihi, Jolien, je vindt het vast wel een veilig idee dat Nel binnenkort zo ver weg zit!!! Dat verkleint de kans op kogels in je rug aanzienlijk!
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeel... we gaan jullie MISSUH!
Maar je weet 't he: we zijn supertrots op jullie en op jullie stoere plannen! Ga het maar lekker WAAR maken en hou ons op de hoogte met mooie verhalen en lekker veel foto's!
Groetjes!

Henrico en Hilde Beekhof

Hoi Bert en Nelleke, we kennen mekaar niet echt, maar we hebben jullie een paar keer op verjaardagen bij Jeroen en Maaike gezien. (ik ben de zus van Maaike)
Ik zag je op Maaikes Hyves en dacht: even spieken of jullie al weg zijn ;-)
Als ik het goed begrijp zijn jullie heerlijk aan het aftellen!! Geweldig dat jullie dromen omzetten in daden! Geniet van de laatste weken NL en heel veel succes en plezier gewenst als jullie op reis zijn.
Groeten Henrico en Hilde Beekhof

Inge

en? en?
wat heeft de lariam al aangericht?

:P

Eltjo en Wilma

Ooooh, wat is het leuk om op reis te zijn!!!
Nog maar even, en dan kunnen jullie net zo genieten als wij! ;)

Peter en Mariska

Lieve Bert en Nelleke,

Wij wensen jullie ontzettend veel succes met de laatste voorbereidingen. En echt ontzettend gaaf, dat jullie dromen in vervulling kunnen gaan.
Wij zullen zeker jullie website blijven volgen.
En Nel ook al zie ik je nu veel minder, ga je zeker missen!!!!!

Groetjes Peter en Mariska

Maarten en Karin Hendriks

We willen jullie een hele goede reis en tijd toewensen. Leuk dat jullie zo'n bijzondere reis gaan maken!
Geniet ervan en ga met God!

Hartelijke groeten van Maarten en Karin Hendriks (kerk A'doorn)

Eltjo en Wilma

Ooooohhhh, nu is het echt bijna zo ver!!! Suxxes met de laatste dingetjes, en veel voorpret toegewenst!!!